Risico-Voetbehandeling

Als medisch pedicure sport ben ik breed opgeleid om alle risicovoeten te behandelen. Onder risicovoeten wordt verstaan problemen die ontstaan als gevolg van Diabetes Mellitus, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen en/of dermatologische aandoeningen.


Instrumentele pedicure behandeling

De nagels worden geknipt en glad gefreesd. Overtollig eelt wordt van de tenen, hiel en bal van de voet verwijderd. Likdoorn (eeltpit), ingegroeide of ingroeiende teennagels en kloven onder de bal van de voet of hielkloven worden behandeld. Verdikte nagels of schimmelnagels worden dunner gefreesd. Tot slot wordt de nagelomgeving verzorgd en worden de voeten ingesmeerd met een verzorgende voetcrème.


Specialistische technieken

Een andere specialiteit van de medisch pedicure is het reguleren van ingroeiende/ingegroeide nagels. Indien noodzakelijk kan hiervoor een nagelbeugel of de acryl-techniek op de nagel toegepast worden. Daarnaast kunt u in de praktijk terecht voor een drukwerende orthese, het repareren van kapotte nagels of voor tijdelijke drukontlasting door middel van vilt.


Wratbehandeling d.m.v. cryopen

Door middel van cryotherapie( bevriezen) worden wratten op voeten met de grootste precisie, snel en effectief verwijderd. Meestal zijn circa 3 behandelingen noodzakelijk om de wrat weg te werken.


Specifieke pedicure behandeling op maat

Ik heb expertise in het behandelen van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Vaak speelt angst hierin een grote rol. Door het inspelen op de beleving van de client wordt de angst weg genomen waardoor een voetbehandeling meestal gewoon kan plaats vinden.


Voetreflexzonemassage

Voetreflexologie is de wetenschap die zich bezig houdt met de reflex-gebieden op de voeten. Deze gebieden corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Voet-reflexologie werkt regulerend op de gezondheid, is ontspannend en geeft verbetering van doorbloeding en prikkelgeleiding in het zenuwstelsel. Daarmee helpt een voetreflexzone-massage het lichaam in balans te blijven. Voetreflexmassage aan de voeten duurt circa 40 minuten.


Schoenadvisering

Voeten dragen ons lijf elke dag. Zij moeten de druk en piekbelasting van ons lichaam dagelijks verwerken. Goed schoeisel is daarbij van belang om voetklachten te voorkomen, op te lossen of te begrijpen. Een schoenadvies op maat is een weldaad voor uw voeten.

Afspraak maken