De pedicure-praktijk is gesloten van maandag 14 september t/m vrijdag 2 oktober 2020. Vanaf 5 oktober 2020 is de praktijk weer geopend en bereikbaar via de mail en telefoon/antwoordapparaat.

Risico-Voetbehandeling

Als medisch pedicure sport ben ik breed opgeleid om alle risicovoeten te behandelen. Onder risicovoeten wordt verstaan problemen die ontstaan als gevolg van Diabetes Mellitus, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen en/of dermatologische aandoeningen.


Instrumentele pedicure behandeling

De nagels worden geknipt en glad gefreesd. Overtollig eelt wordt van de tenen, hiel en bal van de voet verwijderd. Likdoorn (eeltpit), ingegroeide of ingroeiende teennagels en kloven onder de bal van de voet of hielkloven worden behandeld. Verdikte nagels of schimmelnagels worden dunner gefreesd. Tot slot wordt de nagelomgeving verzorgd en worden de voeten ingesmeerd met een verzorgende voetcrème.


Specialistische technieken

Een andere specialiteit van de medisch pedicure is het reguleren van ingroeiende/ingegroeide nagels. Indien noodzakelijk kan hiervoor een nagelbeugel of de acryl-techniek op de nagel toegepast worden. Daarnaast kunt u in de praktijk terecht voor een drukwerende orthese, het repareren van kapotte nagels of voor tijdelijke drukontlasting door middel van vilt.


Wratbehandeling d.m.v. cryopen

Door middel van cryotherapie( bevriezen) worden wratten op voeten met de grootste precisie, snel en effectief verwijderd. Meestal zijn circa 3 behandelingen noodzakelijk om de wrat weg te werken.


Specifieke pedicure behandeling op maat

Ik heb expertise in het behandelen van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Vaak speelt angst hierin een grote rol. Door het inspelen op de beleving van de client wordt de angst weg genomen waardoor een voetbehandeling meestal gewoon kan plaats vinden.


Voetreflexzonemassage

Voetreflexologie is de wetenschap die zich bezig houdt met de reflex-gebieden op de voeten. Deze gebieden corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Voet-reflexologie werkt regulerend op de gezondheid, is ontspannend en geeft verbetering van doorbloeding en prikkelgeleiding in het zenuwstelsel. Daarmee helpt een voetreflexzone-massage het lichaam in balans te blijven. Voetreflexmassage aan de voeten duurt circa 40 minuten.


Schoenadvisering

Voeten dragen ons lijf elke dag. Zij moeten de druk en piekbelasting van ons lichaam dagelijks verwerken. Goed schoeisel is daarbij van belang om voetklachten te voorkomen, op te lossen of te begrijpen. Een schoenadvies op maat is een weldaad voor uw voeten.


Sportpedicure advisering

De belasting tijdens het sporten op de voeten is vaak groot. Door het sporten kunnen er specifieke problemen aan uw voeten ontstaan zoals bijvoorbeeld zenuwbeknellingen. Een medisch sportpedicure kan uw voeten hierop onderzoeken en u van adviezen voorzien.


Arkada techniek

De Arkada nagelregulatietechniek is een corrigerende methode voor het behandelen van ingroeiende nagels. De tenenstabilisator is het extra paar handen voor de specialist. Cliënten voelen meestal direct verlichting na één behandeling. Het aantal nabehandelingen hangt af van het type, de convexiteit (de kromming van de nagel) en mate van groei van de nagel. Na de behandeling is het belangrijk dat u de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Uw inzet draagt bij aan het resultaat.

Afspraak maken

sportpedicure-logo-goed-en-klaar
provoet
logo-procert
pinnen-ja-graag-wit